Deti a mládež

International Children´s Games

24.7.2024

Hlavné mesto Bratislava, ktoré je partnerským mestom International Children´s Games – najväčšieho multišportového podujatia na svete pre športovcov vo vekovej kategórii do 15 rokov – aj tento rok podporilo a pripravilo reprezentačný výjazd na uvedené podujatie. Tohtoročný 56. ročník International Children´s Games sa konal v dňoch 15. - 20. 7. 2024 v mexickom meste León. Naši športovci nás reprezentovali v 4 športoch, pričom v každom z nich sa im podarilo vybojovať medailové umiestnenie.

Na tohtoročných hrách sa zúčastnilo vyše 1000 mladých športovcov zo 60 miest a 24 krajín. Bratislava sa podujatia zúčastňuje ako partnerské mesto od roku 1991, kedy sa hry konali v našom hlavnom meste.

Naši športovci nás reprezentovali v 4 športoch – v plávaní, atletike, taekwonde a futbale. V každom športe sa im podarilo dostať do bojov o medaily.

Najúspešnejším našim zástupcom sa stal plavec Matiáš Krištof, ktorému sa podarilo vyplávať až tri cenné kovy (1x striebro a 2x bronz). Z bazéna sme vylovili aj jedinú zlatú medailu zásluhou Sophie Gray.

Darilo sa aj obom našim atlétkam, keď Alexandra Segéňová získala v behu na 100m striebro a Liliane Lubelan v behu na 400m bronz.

Vo futbale nás reprezentoval dievčenský výber bratislavského futbalového zväzu, ktorý až vo finále v penaltovom rozstrele zastavili domáce futbalistky.

Posledným medailistom sa stal taekwondista Hamza Mamuti, ktorý obsadil tretiu priečku.

Okrem medailových umiestnení sa nám podarilo niekoľko ďalších skvelých výkonov vo finálových disciplínach. Všetci bratislavskí športovci odviedli výbornú prácu a  vzorne reprezentovali naše hlavné mesto. Veľká vďaka v tejto súvislosti patrí aj ich trénerom.

Cestu späť na Slovensko si športovci spríjemnili aj návštevou jedného z najväčších archeologických nálezísk na svete a pyramíd v oblasti Teotihuacán.

Ďalšie hry bude v roku 2025 hostiť hlavné mesto Estónska, Tallin.

Zdieľať