Doprava

Otvárame nové záchytné parkovisko pod Prístavným mostom s napojením na diaľničný obchvat, R7 a cyklotrasu do centra

8.8.2024

K ôsmim existujúcim záchytným parkoviskám, ktoré mesto spustilo v posledných rokoch na území Bratislavy, pribudlo počas letných prázdnin ďalšie – v centrálnej lokalite pod Prístavným mostom. Tentokrát v koncepte “Park + Bike”.

Návštevníci dochádzajúci do Bratislavy z okolitých miest a obcí majú k dispozícii záchytné parkoviská ešte pred vstupom do hlavného mesta, napríklad pri železničných staniciach v mestách a obciach regiónu. K dispozícii sú ale aj parkoviská na vstupe do Bratislavy s možnosťou prestúpiť na verejnú dopravu, ktoré sú k dispozícii aj pre Bratislavčanky a Bratislavčanov dochádzajúcich do rôznych častí mesta.

Záchytné parkovisko Prístavný most má nielen výhodnú polohu v širšom centre mesta, skvelé napojenie na R7 a diaľničný obchvat, ale tiež dobré napojenie na cyklotrasy vedúce do centra mesta či na Mlynské Nivy. Preto priamo na novom parkovisku vznikli aj stanovištia zdieľanej mobility, kde nájdete bicykle a kolobežky Slovnaftbajk, Rekola, Tier, Bolt alebo Svišť. Dostupnosť z diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R7 ho robí ideálnym miestom pre pohodlné odstavenie vozidla a presun do centra bicyklom, kolobežkou alebo MHD. Približne 300 m od záchytného parkoviska Prístavný most sa nachádza autobusová zastávka linky č. 87.

Parkovanie na záchytnom parkovisku Prístavný most bude počas pracovných dní možné v čase od 05:00 do 24:00 a počas víkendov 00:00 do 24:00. Vytvorili sme tu 107 parkovacích miest, ktoré sú monitorované kamerovým systémom. Parkovanie pre návštevníkov aj rezidentov mesta je bezplatné počas celej doby prevádzky.

Mapu polohy záchytného parkoviska Prístavný most ako aj ďalších záchytných parkovísk P+R nachádzajúcich sa na území mesta aj v okolí Bratislavy nájdete na webe PAAS ↗︎. V prípade, že potrebujete pomoc alebo máte otázky k parkovacej politike, sme vám k dispozícii na bezplatnej infolinke 0800 222 888 alebo nás môžete kontaktovať prostredníctvom formulára, ktorý nájdete na webe PAAS ↗︎.

Zdieľať