Mestské organizácie

Prvé kúpaliská v Bratislave v správe STaRZ sa otvoria v sobotu 17. júna 2023

16.6.2023

Na bratislavských kúpaliskách v správe mestskej organizácie STaRZ štartuje letná sezóna. Areál zdravia Zlaté Piesky, kúpalisko Rosnička, Lamač a Krasňany budú otvorené od soboty 17. júna 2023. Letné kúpaliská Delfín a Tehelné pole otvoria svoje brány v utorok 20. júna 2023. Kúpalisko Rača sa otvorí v priebehu júna.

Aj tento rok bude možnosť vyhnúť sa čakaniu v radoch pred vstupom do kúpalísk a zakúpiť si online jednorazový lístok či permanentku za zvýhodnené ceny na stránke mesta Bratislava ↗︎.

Mestská organizácia STaRZ má v správe bratislavské letné kúpaliská Rosnička, Tehelné pole, Delfín, Lamač, Krasňany, Rača a Areál zdravia Zlaté Piesky. Sezóna sa na nich začne postupne počas júna. Okrem pravidelnej bežnej údržby pribudol na LK Lamač nový ohrev v detskom bazéne, ktorý najmenším návštevníkom poskytne väčší komfort, na LK Rosnička nájdu návštevníci špeciálny teqball stôl, ktorý kombinuje prvky futbalu a stolného tenisu a na LK Tehelné pole pomôže zdravotne znevýhodneným so vstupom do vody nový zdvihák. V Areáli zdravia Zlaté piesky sú k dispozícii návštevníkom nové pitné fontánky aj sprchy.

V súvislosti s infláciou, vyššími nákladmi za energie a výpadkami desiatok miliónov eur v rozpočte mesta po viacerých legislatívnych opatreniach bolo nevyhnutné pristúpiť k úprave cenníka. Naposledy boli ceny za vstupné na letné kúpaliská upravované pred piatimi rokmi. Aj tento rok však sú k dispozícií online lístky a permanentky za zvýhodnené ceny oproti lístkom ponúkaným priamo na kase. Napríklad jednorazový lístok pre dospelého stojí na pokladni na väčšine kúpalísk v správe STaRZ 5 eur, pri kúpe online sú to 4 eurá. Jednorazový lístok v hodnote 4 eurá platí pre všetky vekové kategórie. Okrem celodenného jednorazového lístka je k dispozícií aj nový jednorazový lístok so vstupom po 17-tej hodine za 3,50 eura. Pri online lístkoch platí, že nie sú viazané na deň ani na jedno vybrané kúpalisko.

„Cenník vstupného na kúpaliská sme naposledy upravovali v roku 2018, zvýšenie cien nás neteší, no bol to nevyhnutný krok. Veríme, že online lístky, ktoré sú ekonomicky výhodnejšie, návštevníkov aj tento rok oslovia a uprednostnia ich pred kúpou na kase, čím ušetria nielen peniaze, ale aj čas,“ uviedol Ladislav Križan, riaditeľ STaRZ.

Pre častých návštevníkov kúpalísk sú aj tento rok pripravené permanentky za výhodnejšie ceny – na výber je permanentka na 10 vstupov (36 eur), na 10 vstupov po 17tej hodine (25 eur), permanentka na celú sezónu, ktorá neobmedzuje počet vstupov (99 eur) či nová celosezónna permanentka pre seniorov a ŤZP (49 eur). K celosezónnym permanentkám je možné dokúpiť detskú permanentku pre maximálne 5 detí za 1 euro na dieťa (vo veku od 3 do 18 rokov, deti do 3 rokov majú vstup na kúpalisko zdarma).

„Službu online predaja každý rok zlepšujeme na základe spätnej väzby, ktorú získavame od používateľov. Zjednodušili sme napríklad proces pridávania detských sezónnych permanentiek pri nákupe a pridali sme možnosť stiahnutia lístkov do Google a Apple virtuálnych peňaženiek. Na nákup online permanentky môžu používatelia využiť prihlásenie cez Bratislavské konto, ktoré si po spustení v apríli rýchlo získalo obľubu vďaka digitálnej platbe dane,“ priblížila produktová manažérka z oddelenia inovácií Mária Kostická.

Online predaj lístkov je už spustený na webovej stránke mesta Bratislava ↗︎. Lístky nie je potrebné tlačiť, stačí ukázať QR kód v mobile a prejsť cez samostatne zriadený vstup na kúpalisku. Návštevníci a návštevníčky, ktorí sa zaregistrujú cez Bratislavské konto po online prihlásení ↗︎, kde uvidia všetky aktívne aj využité lístky a permanentky na jednom mieste.

Zdieľať