Mestské organizácie

Na Partizánskej lúke pribudne bezbariérová lávka

24.6.2024

Partizánska lúka na Železnej studničke je jedným z najnavštevovanejších rekreačných miest v Mestských lesoch v Bratislave. Grilovanie, detské ihriská, športové aktivity či len leňošenie pri Vydrici sú lákadlom pre ľudí z celej Bratislavy. Najmä cez víkendy ju navštívi stovky ľudí, a to vrátane mamičiek s kočíkmi, či ľudí s pohybovým handicapom.

Jakub Mrva, námestník primátora pre životné prostredie: „Záleží nám na tom, aby bol náš najnavštevovanejší rekreačný areál v mestských lesoch prístupný a bezpečný naozaj pre každého. Vstupy na Partizánsku lúku od parkoviska a zastávok MHD sú však momentálne pre rodičov tlačiacich detský kočík či ľudí na vozíku príliš strmé, a v upršané dni aj šmykľavé. Mnohí návštevníci sú preto odkázaní na dlhú obchádzku okolo mlyna Klepáč. Aj preto sme sa tento dlhoročný problém vyriešiť a dobudovať bezbariérovú lávku, čím sa zvýši komfort rekreácie pre návštevníkov.“

V Mestských lesoch v Bratislave sa snažíme, aby bol náš lesopark najlepší rekreačný prírodný areál v regióne. Postupne sa preto venujeme oprave chodníkov a ciest, citlivému rozvoju rekreačných areálov, projektom ochrany prírody, či oprave a dopĺňaniu rekreačného mobiliáru v celom území mestských lesov.

Marek Páva, riaditeľ organizácie Mestské lesy v Bratislave: „Naším cieľom je čo najviac spríjemniť a uľahčiť pobyt v lesoparku všetkým skupinám návštevníkov. Bezbariérová lávka bude viesť od parkoviska pomedzi stromy ponad Vydricu, a vyústi na Partizánsku lúku. Poskytne bezpečný prechod, a zároveň sa budú môcť návštevníci pokochať prírodou z inej perspektívy.“

Vybudovanie lávky si bude vyžadovať dočasné obmedzenie v podobe uzavretia dvoch schodísk vedúcich na Partizánsku lúku. Toto obmedzenie bude trvať do októbra, kedy by mal byť projekt hotový.

Tento projekt je súčasťou Programu obnovy verejných priestorov Bratislavy – Živé miesta, ktorý vznikol v spolupráci s Metropolitným Inštitútom Bratislavy a realizuje sa vďaka finančnej podpore hlavného mesta SR Bratislavy.

O Mestských lesoch v Bratislave: Spravujú vyše 3.000 hektárov lesa, vo vlastníctve Hlavného mesta SR. Patria sem obľúbené miesta ako Partizánska lúka, Železná studnička, Kačín, Kamzík či Horáreň Krasňany. Okrem vytvárania vhodných podmienok na rekreáciu obyvateľov sa zameriavajú aj na podporu ochrany prírody, ekovýchovu pre deti a šetrnú formu lesného hospodárstva.

Zdieľať